Llessui. Alta muntanya i música en directe

3Llessui és un dels pobles més macos del Pirineu català, i també un dels més alts. Situat a 1.410 metres d’altitud, Llessui ofereix una gran varietat d’activitats d’oci cultural, esportiu i gastronòmic. A més, Llessui compta amb les vistes més espectaculars de la Vall d’Àssua, sent una de les portes d’entrada al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. A 1 Km del poble es troben les antigues pistes d’esquí, inaugurades en 1966, i que en l’actualitat romanen tancades des de finals dels anys Vuitanta. Continuament sorgeixen rumors sobre la seva obertura, ja que va ser una estació amb abundant neu, dotades d’unes vistes impressionants dels Pirineus. Tot aquell que ha esquiat en les seves pistes, com en Ruben Jiménez Navarri, membre de l’Eix del Mal i organitzador del festival Maldaltura, té bons records d’elles. Llessui és un poble en contínua expansió gràcies al turisme i a la gran oferta en esports d’aventura, com el rafting, la mountain bike, el senderisme, el barranquisme, etc,…, a més de les milers de persones que arriben a la comarca per comprar dècims de loteria de la Bruixa d’Or de Sort o per menjar la cuina pallaressa en les seves emblemàtiques fondes i restaurants. Malgrat el tancament de les pistes, Llessui es troba molt aprop de les pistes de Port Ainé i Espot esquí, per la qual cosa és un lloc molt recomenable i estratègic per als afeccionats a l’esquí. Hi ha fins i tot els qui descansen a Llessui a la nit i al matí es van a esquiar a Baquèira Beret.

Cuina pallaresa, paisatges naturals, naturalesa pura,…, són algunes de les virtuts que fan que Llessui en particular, i la Vall d’Àssua en general, siguin un lloc de descans i desconexió ideal. Recentment a Llessui s’ha procedit a l’obertura de la Casa del Pastor (situat en el local de l’antiga escola de Llessui), museu etnogràfic de la Generalitat de Catalunya on el visitant pot aproximar-se a les costums i les tradicions ramaderes dels Pirineus.

Des de 2014, amb el festival Maldaltura, el diàleg entre natura i música pop s’ha convertit en un altre dels atractius de la zona. Una experiència singular que converteix el Maldaltura en un festival únic.

+ informació: http://www.llessui.com/

IMG_1146 copia

IMG_1156

IMG_1046

IMG_1167

4

7

9

1